Vasukkaat, Uukuniemen vapaa-ajan asukkaat ry

HALLITUS 2022-2023

Mirja Ulmanen hallituksen puheenjohtaja
puh. 040 5240503
e-mail: mirja.ulmanen(at-merkkki)koulutuspalvelut.fi
Mariantie 14 B, 02710 ESPOO/ Suitsansaari


Jarkko Valjus hallituksen varapuheenjohtaja
puh.050 593 4110
e-mail: jarkko(at-merkkki)arkvaljus.fi
Haapavedentie 26A4, 57170
Savonlinna / Uukuniementie

Tom Ehnberg, sihteeri
puh. 040 0443735
e-mail:tom.ehnberg(at-merkkki)gmail.com
Osoite koti/mökki: Nuottatie 8 D, 002230 ESPOO/ Haapaniementie 16

Tarja Reponen, rahastonhoitaja
puh.050 5260642
e-mail:tarja.reponen(at-merkkki)toptase.com
Osoite: Valkamanpelto 3 B 9, 02780 ESPOO/Suitsa

Päivi Saarinen
puh.040 4110339
e-mail: saarinenpaivih(at-merkkki)gmail.com
Osoite koti/mökki:Minttutie 30 A 10 01300 Vantaa/Kummuntie 399, 59710 Uukuniemi

Juhani Saharinen, jäsenasiat
puh. 0400 357103
e-mail: juhani.saharinen(at-merkkki)pp.phnet.fi
Osoite koti/mökki: Uudenkartanonraitti 81, 16300 Orimattila/Papinniemi

Juho Saharinen
puh. 044 272 7021
e-mail: juho,saharinen(at-merkkki)gmail.com
Visalankuja 3 A 3, 40270 Palokka/Papinniemi

Varajäsenet
Sirpa Korhonen
puh.044 5758098
e-mail:sirpakka8(at-merkkki)gmail.com
Osoite koti: Vasamankatu 3 as.2, 57200 Savonlinna/ Kumpu

Airi Viitikko
puh. 040 7706297
e-mail:airi viitikko(at-merkkki)gmail.com
Osite koti/mökki:Marssitie 9as.3 59600 Lappeenranta/Kumpu
Uukuniemi

Pekka Muukkonen
puh. 040 0812841
e-mail:pekkamuukkonen(at-merkkki)hotmail.com
Osoite koti Ristirannantie 35,59730 UukuniemiVASUKKAIDEN TARKOITUS

Vasukkaat, Uukuniemen vapaa-ajan asukkaat ry. on rekisteröity yhdistys, jonka jäsenmäärä yli 200 henkilöä. Yhdistyksemme tarkoituksena on sääntöjen mukaisesti mm:
• toimia Parikkalan kunnan pohjoispään, Uukuniemen alueen, vapaa-ajan asukkaiden yhdyssiteenä elinolosuhteiden parantamiseksi ja vuorovaikutuksen lisäämiseksi
• kehittää ja edistää yhdistyksen sisäistä ja ulkoista sekä paikallisten asukkaiden välistä kulttuuri- ja yhteistoimintaa
• toimia vuorovaikutuksessa kunnan hallinnon ja kunnassa toimivien muiden yhteisöjen kanssa
• järjestää kulttuuri-, keskustelu- ja koulutustilaisuuksia, juhlia, näyttelyitä ja talkoita.
Yhdistyksen perustamisesta, kesästä 1997, alkaen olemme olleet mukana monessa hankkeessa, joissa yhteistyökumppaneinamme ovat olleet kunta ja muut paikalliset yhdistykset. Monet tapahtumat on toteutettu Leader II –rahoituksen turvin.Ensimmäinen ponnistus oli Uukuniemen kirkonkylän katuvalohanke, jonka valmistumista juhlittiin 16.8.1997 Valojuhlilla.
KESÄSENSSIT järjestettiin kymmenen kertaa. Ensimmäinen Leader–rahoitteinen tapahtuma tehtiin merkittävän talkootyön ja usean yhteistyökumppanin avustuksella heinäkuussa 1998. Jatkossa senssit hoidettiin myyntipaikka- ja ilmoitus- ja pääsymaksutuloilla ja valtavalla talkootyöllä. Esiintyjinä ovat olleet mm. Kassi - Alma, Mikko Alatalo, Berit, Anita Hirvonen, Suomen Neito- missikandidaatit, Halavatun papat, Viva Picante –sambaryhmä, Laura Voutilainen ja Milana Misic orkestereineen. Sensseissä pidetään nyt taukoa, mutta yhdistys on avoin tuleviin suurempiin tapahtumiin.
ITÄINEN ULOTTUVUUS – UUSIUTUVA JOHTAJUUS- koulutustapahtuma järjestettiin Leader-II rahoituksella syyskuussa 2000 Suitsansaaren entisen rajavartioaseman tiloissa. Kesällä 2003 olimme mukana järjestämässä korkeatasoista MUINAISKULTTUURIVIIKKOA, jossa oli luentoja, konsertteja sekä Äänellä itkemisen- kurssi ja muinaisten kalastusmenetelmien kurssi. Myös moottorisahalla taiteillen – kilpailut olivat vasukkaiden järjestämiä.
Vasukkaat olivat mukana myös KALASATAMAN VENESATAMAHANKKEESSA. Perustettiin Uukuniemen venekerho ry. Satama valmistui 12.6.2004. Venesatama palvelee saarissa asuvia ja Pyhäjärvellä liikkuvia ja vapaa-ajan asukkaita. Satamaa laajennetaan vuonna 2011 lisääntyneen venepaikkakysynnän takia.
Olemme järjestäneet Juhannuspäiväntansseja, rantakalailtoja ja ongintakilpailun. Olemme käyneet Laatokalla ja Äänisellä luostarimatkoilla. AVUSTAMME mahdollisuuksien mukaan toisia toimijoita, esim. MLL –muskariryhmää, MLL:n Tokkarin rantahanketta ja Nuorisoseuran toimintaa. Hankimme Niukkalan urheilukentälle sähköpisteet ja ulkokäymälät palvelemaan myös muita käyttäjiä senssien lisäksi. Ostimme Niukkalan palvelutaloon digitelevision. Vuonna 2010 olimme aktiivisesti mukana ostamassa Uukuniemen viimeistä koulurakennusta.
Olemme KUMMUNKORKEA KOULUn osakkaana ja koululla on vasukkaiden varasto. Koulua voi vuokrata omaan tai yrityksen käyttöön edullisesti. Viime aikoina olemme olleet kiinnostuneita ympäristöasioista ja vesiemme kunnosta ja niihin liittyvissä hankkeissa jäsenemme ovat aktiivisia.
PAKO PAPINNIEMESTÄ-hankkeella teimme Papinniemen ortodoksisen autiokylän alueelle historiapolun, jonka opastaulut kertovat arkeologisten kaivauksiin pohjaavaa, tutkittua tietoa kylän kirkosta, kalmistosta, aarteiden löytöpaikoista,1600-luvun alun elämästä ja elinkeinoista Uukuniemellä. Polku on suosittu käyntikohde.
Vuosittain olemme valinneet UUKUNIEMEN VAPAA-AJAN ASUKKAAN. Hän on toiminnallaan edistänyt yhdistyksemme periaatteita ja tuonut positiivisella tavalla Uukuniemeä ja vasukkaita tunnetuksi.
Parikkalan mökkiläistoimikunnan puheenjohtajana toimii Jarkko Valjus, edustusta ja valvontaa.
Yhteydenpito veneily-ja kalastusasioissa Markku Uimonen.


Yhdistyksemme hallituksen jäsenet (6 varsinaista ja 3 varajäsentä) ja puheenjohtaja valitaan vuosikokouksessa. Hallitus pyrkii tiedottamaan jäsenistöä kiinnostavista asioista mahdollisimman useasti ja oikea-aikaisesti. Jäsenkirjeistä siirrymme www-sivu ja sähköpostitiedotukseen. Vasukkaisiin voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt.

Uukuniemen valitut Vapaa-ajan asukkaat 1997 - 2021

1997 Sakari Hämäläinen
1998 Eeva ja Olavi Nieminen
1999 Ensio Fihlman
2000 Leena Kaskela
2001 Markku Uimonen
2002 Kalevi Först
2003 Olavi Ahokas
2004 Mirja Ulmanen ja Pertti Pölönen
2005 Pentti Pennanen
2006 Matti Marjanen
2007 Topi Rautio
2008 Juhani Saharinen
2009 Maija Ala-Nikkola
2010 Esa Taivainen
2011 Maija-Liisa ja Olavi Tiitta
2012 Pirkko Fihlman
2013 Raija Tiainen
2014 Katri ja Juha Pakkanen
2015 Enni ja Pauli Pöllänen
2016 Maire ja Eero Pellinen
2017 Erkki Lemetyinen
2018 Maarit ja Tom Ehnberg
2019 Jaana ja Jarkko Valjus
2020 Sari ja Jouni Suppola
2021 Airi Viitikko
2022 Eila ja Kalervo Ikonen
Mökkeilystä maaseudun aluekehitystekijä -Vasukkaat huomioitiin vuonna 2012


”Mökkikuntien kannattaa etsiä keinoja mökkiläisten ottamiseksi mukaan kunnan ja kylien elämään ja kehittämistoimintoihin mökkiläisten korkeatasoisen ja monipuolisen osaamisen vuoksi”, toteaa Saaristoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Mikaela Nylander . Mökkiläisten näkökulmasta osallistuminen avaa mahdollisuuden elää täysillä mukana kuntien ja kylien elämän sykkeessä.

Työ- ja elinkeinoministeriön Saaristoasiain neuvottelukunta ja Suomen Messut palkitsivat vuoden 2012 mökkiläiseksi Mirja Ulmasen OmaMökki-messuilla Helsingin Messukeskuksessa torstaina 29.3. Vuoden mökkiläinen valittiin tänä vuonna 11. kerran.Säännöt - muutettu ja PRH:N hyväksymät 2022


1 § Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen nimi on Vasukkaat, Uukuniemen vapaa-ajan asukkaat r.y. Yhdistyksen kotipaikka on Parikkala.

2 § Tarkoitus ja toiminnan laatu

Yhdistyksen tarkoituksena on poliittisesti sitoutumattomana:
• toimia Uukuniemen pitäjän vapaa-ajan asukkaiden yhdyssiteenä elinolosuhteiden parantamiseksi ja vuorovaikutuksen lisäämiseksi.
• kehittää ja edistää yhdistyksen sisäistä ja ulkoista sekä yhdistyksen ja paikallisten asukkaiden välistä kulttuuri- ja yhteistoimintaa.
• edistää ja kehittää myös luonnon-, ympäristön ja kulttuuriarvojen suojelua. Tarkoituksen toteuttamiseksi yhdistys:
• toimii vuorovaikutuksessa kunnan hallinnon ja kunnassa toimivien muiden yhteisöjen kanssa ja järjestää kulttuuri-, keskustelu- ja koulutustilaisuuksia, juhlia, näyttelyitä, talkoita sekä toteuttaa hankkeita.

Toiminnan tukemiseksi

• yhdistys toimeenpanee rahankeräyksiä ja arpajaisia hankittuaan asianmukaisen luvan.
• yhdistys harjoittaa julkaisutoimintaa, ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa toimintaansa varten kiinteää omaisuutta.
• yhdistyksellä on oikeus tarkoituksensa toteuttamiseksi harjoittaa tavanomaista kahvilaliikettä ja järjestämissään yleisötapahtumissa asianmukaisella luvalla alkoholien anniskelua.
• hankittuaan asianmukaisen luvan yhdistys voi harjoittaa pienimuotoista yhdistyslain 5 §:ssä määriteltyä taloudellista toimintaa.

3 § Jäsenet

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus.

4 § Jäsenen eroaminen ja erottaminen

Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai yhdistyksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi. Jäsenen erottamisesta päättää yhdistyksen hallitus. Hallitus voi katsoa jäsenen eronneeksi, jos jäsen on laiminlyönyt jäsenmaksun maksamisen kahdentoista (12) kuukauden ajan sen erääntymisestä lukien.

5 § Liittymis- ja jäsenmaksu

Jäseneltä perittävän liittymismaksun ja vuotuisen jäsenmaksun suuruudesta päättää vuosikokous.

6 § Hallitus

Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja kuusi muuta varsinaista jäsentä sekä kolme varajäsentä. Hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen muut jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Hallituksen jäsenistä kolmas osa (1/3) kerrallaan on vuosittain erovuorossa. Ensimmäisen vuoden jälkeen arvotaan ensimmäiset erovuoroiset. Hallitusjäsen on valittavissa korkeintaan kolmelle kaudelle peräkkäin. Hallitus kokoontuu tarvittaessa puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan kutsusta. Hallituksen varajäsenillä on kokouksessa läsnäolo-oikeus. Varajäsenen toimiessa varsinaisen hallituksen jäsenen tilalla on hänellä samat oikeudet kuin varsinaisella jäsenellä.
Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika.

Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.

Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii.

Hallitus on päätösvaltainen, kun puolet sen jäsenistä ja lisäksi puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja on läsnä. Äänestykset ratkaistaan ehdottamalla enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

7 § Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

Yhdistyksen nimen kirjoittaa hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri tai rahastonhoitaja, kaksi yhdessä.

8 § Tilikausi

Yhdistyksen tilikausi on 1. huhtikuuta ja 31. maaliskuuta välinen aika.


9 § Yhdistyksen kokoukset

Yhdistyksen kokoukseen voidaan osallistua hallituksen tai yhdistyksen kokouksen niin päättäessä myös postitse taikka tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana tai ennen kokousta.
Yhdistyksen vuosikokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä päivänä kesä-elokuussa. Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni.
Yhdistyksen kokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota on kannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksen puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.
Ylimääräinen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on kutsuttava koolle 30 vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle.

10 § Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen

Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen kokoukset koolle vähintään neljäntoista vuorokautta ennen kokousta jäsenille postitetuilla kirjeillä tai sähköpostitse.
11 § Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus
8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
9. valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa
10. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.

12 § Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmen neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä.
Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.

Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tultua lakkautetuksi käytetään sen varat samaan tarkoitukseen

 

 

Ajankohtaista

Heinäkuun tapahtumia ja vuosikokous 16.7.2023 klo Kummunkorkea koululla
Heleää heinäkuuta Vasukkaat Toivottavasti tämä viesti tavoittaa sinut Uukuniemeltä. On nimittäin Lue lisää...
- - - - -
Kesäkkun kuulumisia-ilmoittautuminen tapahtumiin on käynnissä!
Hyvää kesäkuuta vasukkaat! Kesäkuun alku yllätti koleasti.Toivottavasti sää ei estä sinua Lue lisää...
- - - - -
Kesä 2023 OHJELMA
Hyvää toukokuuta vasukkaat! Käet kukkuu ja koivuissa on pienet lehdet kääriytyneet Lue lisää...
- - - - -
Lisää uutisia

Etusivu | Ajankohtaista | Yhteys | 1. Vasukkaat | 2.Liity jäseneksi | 3. Muistilista | Kalaan | Ortodoksikylän löytöhistoria | Videot | Kuvia